Efficiency Βασικό όφελος RPA

Το Robotic Process Automation (RPA) θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σου.

Η τεχνολογία της Ρομποτικής Αυτοματοποίησης Διαδικασιών (RPA), ήδη γνωστή στον παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο, εξαπλώνεται διαρκώς και κυριαρχεί ως μέσο που αφορά στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών, επειδή μπορεί να οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους και της αξίας των υπαλλήλων τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ RPA

Στο άκουσμα της λέξης ρομπότ σκεφτόμαστε τα βιομηχανικά ρομπότ. Στην περίπτωση όμως του RPA μιλάμε για ρομπότ λογισμικού. Βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών.

Γνωρίστε τους λόγους που η τεχνολογία RPA επεκτείνεται διαρκώς, έχοντας αυξήσει την αποτελεσματικότητα κάθε επιχείρησης και οργανισμού που την έχει υιοθετήσει:

1] Τα ρομπότ δεν σταματούν ποτέ

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της ρομποτικής αυτοματοποίησης, είναι ότι τα ρομπότ λογισμικού δεν έχουν ωράρια και αργίες. Δεν χάνουν τη αυτοσυγκέντρωση τους, δεν κουράζονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και δεν έχουν ανάγκη για διακοπές. Αντίθετα, συνεχίζουν να εκτελούν τις εργασίες τους για όσο διάστημα χρειαστεί, είναι διαθέσιμα 24 ώρες, κάθε μέρα, για 365 ημέρες το χρόνο.

2] Ταχύτερος χρόνος επεξεργασίας

Ο αριθμός των διαδικασιών και των ενεργειών που χειρίζεται το RPA σε μια δεδομένη χρονική περίοδο είναι υπέρ-πολλαπλάσιος από αυτόν ενός ανθρώπου. Σε περιπτώσεις απαιτητικών υπηρεσιών τύπου front office, όπως επίσης και για εργασίες back office, αυτό που κάποτε χρειαζόταν πολλές ώρες να ολοκληρωθεί, μέσω της ρομποτικής αυτοματοποίησης εκτελείται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς λάθη.

Η επιχείρηση κάνει περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Είναι δεδομένο ότι ταχύτερος χρόνος επεξεργασίας έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερο ικανοποιημένους πελάτες και εργαζόμενους.

3] Δεδομένα & αναλυτικά στοιχεία

Τα ρομπότ λογισμικού συλλέγουν δεδομένα (analytics) για κάθε διαδικασία που εκτελούν και δημιουργούν χρήσιμες αναφορές (reports) για αυτήν, εφιστώντας έτσι την προσοχή σε πιθανά προβλήματα στην αρχική διαδικασία.

4] Δυναμική βελτίωση

Με βάση αυτά τα αναλυτικά δεδομένα, οι διαχειριστές εξετάζουν πιθανά σημεία συμφόρησης των εργασιών, βελτιώνουν τη διαδικασία σταδιακά και αυξάνουν την αποτελεσματικότητά της διαρκώς.

5] Υψηλότερη παραγωγικότητα εργαζομένων

Οι διαδικασίες με τη χρήση του RPA αυτοματοποιούνται και οι εργαζόμενοι αποδεσμεύονται από τις «βαρετά» επαναλαμβανόμενες εργασίες, γίνονται δημιουργικοί και κατευθύνουν πλέον τις δυνάμεις τους προς παραγωγικές δραστηριότητες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι αγαπούν τη δουλειά τους όταν απολαμβάνουν στην καθημερινή τους εργασία αίσθηση αυτονομίας, κυριαρχίας, αξίας και σκοπού. Έχοντας αποβάλει την επαναλαμβανόμενη και συχνά χειρωνακτική εργασία, οι εργαζόμενοι απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους, εξελίσσουν την τεχνογνωσία τους και ενισχύουν την ατομική τους αξία.

6] Κάντε περισσότερα με λιγότερα:

Το RPA συμβάλλει στη μείωση του κόστους και των δαπανών της επιχείρησης. Κυρίως όμως, λειτουργεί σαν εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Η Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (RPA) δίνει χρόνο στους υπαλλήλους να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες, να συνεργάζονται σε περισσότερα έργα και να συμμετέχουν στις προκλήσεις ανάπτυξης της επιχείρησης που εργάζονται.

Εν κατακλείδι,

Η τεχνολογία της Ρομποτικής Αυτοματοποίησης Διαδικασιών (RPA), ήδη γνωστή στον παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο, εξαπλώνεται διαρκώς και κυριαρχεί ως μέσο που αφορά στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών, επειδή μπορεί να οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους και της αξίας των υπαλλήλων τους.

Αξιοποίησε την τεχνολογία της ρομποτικής αυτοματοποίησης, σε συνεργασία με την Anyrobotics, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA).

Μάθε περισσότερα: https://www.anyrobotics.com/


Σχετικά άρθρα: